After-ski är för många en av de stora höjdpunkterna med att åka på skidsemester och i Åre kommer du inte bli besviken på utbudet. När denna text skrivs är samhället fortfarande hårt präglat av coronarestriktioner men det finns fortfarande flertalet restauranger och uteställen som håller öppet. Här kommer tips på några uteställen som du absolut inte får missa om du vill uppleva det bästa som Åre har att erbjuda gällande After-ski i Åre.

Gå på klassiska Verandan

Verandan är en av de mest klassiska ställena i Åre. Normalt så kör de både after-ski och bedriver nattklubbsverksamhet under hela säsongen. Under 2020/2021 kör de dock på två olika koncept som endast är till för sittande gäster. Det är även ett klassiskt ställe för den som vill fira nyår vilket också kommer bli lite annorlunda i år. Alltså är det viktigt att förboka om du vill vara säker på att få en plats. Samma ägare har också ett annat ställe i byn som kallas Bygget men detta kommer inte att hålla öppet under säsongen 20/21.

Årehyddan håller öppet

Årehyddan är ett annat populärt ställe som anordnar after-ski varje dag från klockan 15. De erbjuder allt från enklare fika till en härlig middag. Under after-skin serverar de mat och dryck samt har musikunderhållning under hela kvällen. I år blir det förstås endast en sittande after-ski med bordsplacering. Om du inte känner för att gå på after-ski kan du även beställa take-away och ta hem mat direkt från restaurangen. På menyn finns allt från soppor och pannkakor till hamburgare. De har även barnanpassade portioner för dig som reser med hela familjen.

Fjällgården är perfekt för en trevlig stund efter skidåkningen

Fjällgården är ett kombinerat hotell och restaurang som också arrangerar after-ski hela säsongen. I år har de ordnat en särskild Skiers Lounge där du kan relaxa efter en lång dag i backen. Här kan du slå dig ner med ditt resesällskap och njuta av en härlig fondue samt chark och bröd. I år är det satt en gräns där man max får sitta 4 personer per bord. Om du vill vara garanterad ett ledigt bord är det bäst att boka innan då det snabbt fylls upp. Fjällgården ligger mitt bland backarna och bjuder på en mysig stämning oavsett när du kommer på besök. Om du hellre vill äta a la carté har de en härlig meny med mycket skaldjur och kött.

Även om säsongen 20/21 ser annorlunda gör de flesta restauranger allt de kan för att försäkra sig om att gästerna får en trevlig semester och kan njuta av after-ski på ett lite annorlunda sätt. Förutom dessa tre nämnda restauranger finns det ett 70-tal andra att välja bland.