Skistar är en av de största arrangörerna när det kommer till skidsemester i norra Sverige och de har en rad olika orter att välja bland. Åre är självfallet en av dessa och här kan du välja mellan ett flertal olika boendetyper. De flesta väljer sin egen stuga eller lägenhet på grund av att det är väldigt bekvämt. Om du söker på Åre på deras hemsida får du träffar på en uppsjö av alternativ med allt från 2 till 8 bäddar. Är ni en större familj som åker måste ni bestämma om ni ska bo alla i en större stuga eller om ni kanske ska dela upp er på flera boenden. Det brukar finnas för och nackdelar med båda alternativen.

Stugor med hela 12 bäddar

Om ni är ett större sällskap och vill bo alla under samma tak erbjuder Skistar boenden med hela 12 bäddar. Ett exempel är Nya Lundsgården som ligger mitt i Åre by. Det är en stuga som är fördelad på två våningsplan och har sex stycken sovrum. Dessutom finns det även ett kök och ett större vardagsrum. Här får ett helt kompisgäng plats utan problem och även två familjer som vill dela på ett boende. Det finns även en härlig braskamin där ni kan mysa och slappna av efter en lång dag i backarna. Den närmaste backen ligger endast 190 meter bort så ni är aldrig långt ifrån närmaste skidåkning. Dock går detta boende endast att boka under speciella veckor så det gäller att vara tidigt ute om man inte ska missa sin chans.

Mindre boenden för par eller andra som reser tillsammans

Om du ska åka tillsammans med din partner eller endast en vän till Åre finns det självfallet mindre boenden med endast två bäddar. Dessa ligger normalt i ett komplex med flera lägenheter i samma byggnad. Om du till exempel väljer lägenhetshuset Freestyle bor du mitt på det så kallade Bytorget och har den härliga Bergbanan precis runt knuten. Mer centralt och smidigt kan det knappast bli. I huset finns en mindre lägenhet för två personer med alla bekvämligheter ni kan tänkas behöva. Det inkluderar ett kök där ni kan laga mat och äta frukost samt en mysig vardagsrumsdel. Hos Skistar hittar du allt från enklare boenden till femstjärniga sådana så du kan välja det som passar. Om det är en speciell resa kanske ni vill lyxa till det med ett finare boende och lite högre standard. På hemsidan kan du i så fall sortera så du endast ser fyra eller femstjärniga boenden som är lediga.