Om du ska vara i Åre under en längre tid kommer du säkert tröttna på att hänga i skidbackarna varje dag. Eller så vill du bara ha lite omväxling och se någonting annat för en gång skull. Som tur är så finns det mycket mer än skidbackar att upptäcka i Åre. Det är inte för ingenting som det kallas för ”byn som aldrig sover”. Du kan till exempel gå på en shoppingrunda och upptäcka alla små och mysiga butiker som Åre har att erbjuda. De flesta av dem är unika för byn och du kan fynda allt från kläder till hantverk. Många butiker fokuserar även på återvunnet material vilket är positivt för miljön och klimatet.

Sevärdheter i Åre

Oavsett vilken årstid du är på besök i Åre kan du räkna med att det finns sevärdheter som du inte får missa. Det finns till exempel en rundtur där du blir visad gamla landmärken från en svunnen tid. Man glömmer ofta att Åre från början bara var en liten by och inte den livliga turistorten det är idag. Här får du en chans att upptäcka byggnader som stått pall under åren som gått och inte rivits till förmån för mer moderna byggnader. Det kan verkligen rekommenderas för dig som är historieintresserad.

Åre är även känt för sitt fina hantverk och på Åre Glashytta kan du se glasblåsning i all sin prakt. De skapar allt från skålar och prydnader till glas. De är kanske mest kända för sitt glas Olympia som har en färgad kant på toppen.